Okcategoryrad

7 typer av kärlek: väldigt få kan uppleva den senare

Ta reda på om du får denna lycka.

På 1980-talet utvecklade den amerikanska psykologen Robert Sterner en trekantig teori om kärlek som inkluderar emotionell närhet, passion och engagemang. Enligt hans uppfattning är dessa tre komponenter underbara, om vilka tusentals låtar och böcker har skrivits, liksom filmer som gjorts. Senare drog Sterner 7 typer utifrån sin teori.

1. Passionerad kärlek

Detta är den period då människor känner varandra, men redan upplever en stark ömsesidig attraktion. I ett sådant förhållande kanske partnerna inte har något gemensamt, men de förblir fortfarande tillsammans. Passion kan över tid förvandlas till något mer allvarligt, men det händer inte alltid. Många par kommer inte förbi denna typ av kärlek..

2. Sympati

I ett sådant förhållande kan du alltid vara dig själv. Partners förenas vanligtvis av gemensamma intressen, syn på livet och en känsla av att bli förstått. Psykologer tror att en sådan ömsesidig disposition utan passion och engagemang är mer sannolikt för vänskap än för full kärlek..

3. ”Tom” kärlek.

Par med denna typ av relation känner bara engagemang utan emotionell närhet och passion. Ibland händer detta efter en stor och ivrig kärlek, och ibland, tvärtom, människor kan förändras, och passion brister i ”tom” kärlek.

4. Traditionell kärlek

Denna typ inkluderar både engagemang och passion och är bekant för många par. Verkligen knutna till varandra typ till den andra och sätta upp de övre traditionerna för överdådiga bröllop, trohetslöften och hemskillnader. Men de saknar verklig känslomässig närhet. Sådana par kan leva tillsammans mycket länge, men deras lycka är relativ.

5. Romantisk kärlek

Denna typ av kärlek innebär passion och känslomässig närhet. Dessa par lockas till varandra och de är inte redo att göra allvarliga åtaganden tillsammans. Sådana relationer når sällan nivån på samliv och äktenskap..

6. Vänlig kärlek

Sådan kärlek inkluderar omtänksam och känslomässig närhet. Dessa relationer är mycket starkare än vanliga vänskap, och det finns stark tillgivenhet mellan områden köpa cialis utan recept. Men samtidigt, en mycket kysk skillnad, eftersom det inte finns någon passion i ett förhållande. Psykologer säger att sådan kärlek kan göra efter många års datering eller äktenskap.

7. Perfekt kärlek

Denna kärlek innehåller alla tre komponenterna: passion, intimitet och engagemang. Naturligtvis kan deras nivå variera, men det viktigaste är att alla tre är närvarande. Denna typ av förhållande är sällsynt, men om människor lyckas bygga en, så älskar de verkligen varandra. Sådana par är mer benägna att leva långa och lyckliga liv tillsammans och njuta av deras äktenskap..

Psykologer tror att människor upplever olika kategorier av kärlek under hela livet. Ibland händer detta med en partner: paret kommer närmare och flyttar till en annan nivå. Men oftare händer detta med nya regioner. Ditt förhållande kanske inte passar in i någon av dessa sju typer, utan balans mellan två av dem..