Okcategoryrad

7 tips för att hantera svartsjuka på din älskades förflutna

Svartsjuka för det förflutna gör ett pars liv till en mardröm, vilket gör det svårt att glädja sig och njuta av en relation i nuet. Det finns inget behov av en anledning – du blir avundsjuk bara av tanken att din partner en gång var nöjd med en annan.

Det är svårast att klara av en sådan svartsjuka på egen hand, så kvinnodagen vände sig till en expert, psykolog Andrei Zaostrovsky för råd. Han pratar om hur man kan bli avundsjuk på din partners förflutna..

Svartsjuka för det förflutna – vad är det??

Svartsjuka är en destruktiv känsla som uppstår i förhållande till den person du älskar. Det uttrycks i en misstänksam inställning till kärleksobjektet. Detta kan vara en make, kollega, vän, föräldrar, älskade. Och svartsjuka, när den du älskar inte lever upp till dina förväntningar och fokuserar på den andra personen. Anledningen till svartsjuka på din partners förflutna kan ligga i dina psykologiska komplex eller i hans misstänkta beteende.. klick

Varför svartsjuka på partnerns förflutna uppstår

Inom psykologin finns det sådant som ”oavslutad gestalt.” Med ett oavslutat förhållande överför vi ofta det bagaget till efterföljande romanser. Och de kan framkalla olika känslor: ilska, förbittring, skuld, ångest, svartsjuka..

Om ditt tidigare förhållande bröts eller slutade smärtsamt är detta den mycket ”oavslutade gestalten” som hindrar dig från att bygga nya och positiva och orsaka svartsjuka. Det vill säga hon skilde sig fysiskt med sin tidigare partner, men känslomässigt gjorde hon det inte. Du har fortfarande negativa känslor gentemot honom: svartsjuka, ilska, förbittring, men du uttrycker dem i förhållande till den nya mannen. Och för att avsluta detta bör du träffa ditt ex och avsluta din slutna konflikt så att den inte stör din nya relation..

Hur man kan besegra svartsjuka på hans förflutna

Det är omöjligt att sluta vara svartsjuk, eftersom svartsjuka är en grundläggande känsla. Men svartsjuka kan kontrolleras. För att lära dig hur du gör detta måste du:

1. Att mogna. Och här talar vi inte om kronologisk ålder utan om psykologisk ålder. Att växa upp psykiskt betyder att ta ansvar för ditt liv, för dina upplevelser, känslor, beslut och gå mot din lycka.

2. Lär dig att placera och markera gränserna för personligt utrymme i relationer. Alla måste ha ett personligt utrymme, sina egna intressen och hobbyer.

3. Gör det till en regel att berätta för din partner hur du mår. Om du är arg, säg ”jag är arg”, om du är avundsjuk, ”jag är avundsjuk på dig.”.

4. Kom ihåg: ingen är skyldig någonting åt någon, vi är med varandra bara för att alla får positiva känslor från relationer och kommunikation.

fem. Var inte rädd att släppa din nära och kära, ge honom frihet. ”Knyt” till dig själv, ”knyt” till dig själv, börja leta efter sätt att fly från dig.

6. Ta svartsjuka som en signal. Tänk på vad du gör fel i förhållande till din partner, varför han riktar sin uppmärksamhet mot en annan tjej eller började tänka på tidigare relationer.

7. Om du inte blir avundsjuk på din partners förflutna och helt enkelt bryter relationen, kommer detta scenario snart att upprepas. Du kommer att hitta en ny man och förr eller senare kommer du att bli avundsjuk på hans förflutna. Så släpp bara det förflutna och njut av nutiden.