Okcategoryrad

Test av resor

Statistik visar att människor på semester är mer benägna att bli sjuka och riskera sin hälsa större än hemma. Själva resan äger rum vanligtvis i det som psykiatriker kallar ett förändrat medvetandetillstånd: överdriven spänning, eufori, smärtsam spänning …

Men vi stoppas inte av kostnader, olägenheter och faror. Antropologer använder den moderna människans turistresor till sekulära motsvarande heliga helgdagar, och delar upp tiden i kulturen i två perioder – helgens heliga tid och den vanliga tiden för dagliga plikter. verkliga livet ”, som vi köper till en kostnad av 11 månaders hårt arbete. Gränsen mellan dessa två perioder är omgiven av märkliga genomgångsritualer: sammankomster, ledningar, byte av klockan på planet. Återvändningsritualer är lika obligatoriska: detaljerade berättelser om äventyr, ge gåvor till vänner, visa fotografier …  cialis sverige Resor är en festlig och karnevalperiod med tillfälligt avlägsnande av sociala tabu, självförlåtelse och uppfyllande av önskningar. På semester slår vi inte bara lätt på semesterromanser utan överger också många ekonomiska begränsningar. Det är inte för ingenting som man allmänt accepterar att man inte kan spara på semester, precis som man inte kan spara på bröllop, begravningar och andra heliga händelser i en människas liv. Vi behandlar denna ”semestertid” med en annan måttstock än vanlig. Vi är redo att riskera vår hälsa och till och med våra liv och litar på flygplan, kryssningsfartyg eller skidinstruktörer. Resan i sig för oss liknar ett rituellt test av en hjälte, som i kulturen är kärnan i varje helgdag. Vi återvänder från semestern inte ”vilade” och ”fulla av energi”, men annorlunda, försöker på ett annat liv, avvänjade från vardagens arbetsuppgifter. Vi upplever känslan av liten alienation som vi upplever när vi reser, det skulle inte vara någon mening alls. Att resa till avlägsna länder, vi upplever vår styrka, kärlek till hemmet, för vår kultur och i enlighet med vår lojalitet mot oss själva. Amerikansk sociolog Dean McCanell (Dean McCanell) anser att huvudsyftet med resan är att stärka den personliga identiteten: ”Att lämna hemmet, avskilda från den välbekanta cirkeln i familjen och sedan återvända till samma person – detta är kanske det bästa testet som egot har uppfunnit för att mäta” dess makt ”. Vi är på semester, trots alla äventyr som upplevs på semester, vi är i oss själva styrka på måndag, att gå till jobbet, vilket innebär att vårt ego är okej. Du kan leva vidare.

  • resor
  • välbefinnande

Kommentarer

  • om projektet
  • Kontakter
  • Reklam
  • Mediakit
  • Villkor
  • Villkor för att hålla tävlingar

”Onlinepublikation” Woman’sDay.ru (VumansDay.ru) ”Massmedieregistreringscertifikat EL nr FS77-67790, utfärdat av Federal Service for Supervision of Communications, Information Technology and Mass Media (Roskomnadzor) 13 december 2016 16+.

Grundare: Limited Liability Company ”Hirst Shkulev Publishing”

Chefredaktör: Dudina Victoria Zhorzhevna

Upphovsrätt (c) Hirst Shkulev Publishing LLC, 2020.

All reproduktion av webbplatsmaterial utan förlagets tillstånd är förbjuden..

Kontaktinformation för myndigheter (inklusive Roskomnadzor):